Boje parketa mogu uticati na to da Vaša prostorija izgleda manje ili veće, deluje svetlije ili tamnije, odiše toplinom ili hladnoćom. Zbog svega toga budite pažljivi kada birate parket za Vaš prostor i razmislite unapred o svim elementima koji utiču na njegov konačan izgled.

Svetliji tonovi parketa mogu doprineti da Vaša soba izgleda svetlije i veće. Ukoliko ne volite minimalizam i prostor koji deluje hladno, uz svetao parket kombinujte tamniji nameštaj, na primer, od drveta i kože. Ovo će prostoru dati toplinu i prelepo se slagati sa svetlim parketom. Opredelite se i za toplije, nežne boje zidova i bićete oduševljeni rezultatom.

Tamniji parket omogućiće Vam da se igrate bojama nameštaja i zidova i dobijete originalan prostor. Izbegavajte elemente koji su u istoj ili sličnoj nijansi kao parket, ukoliko ne želite da Vaš prostor deluje jednolično.

Sve ostale nijanse uklopiće se sjajno uz tamniji parket, samo ih uklopite i međusobno i uživajte u svom domu. Za one smelije ostaje i opcija kombinovanja.U svakom slučaju, razmislite o karakteristikama prostora koji imate, nameštaju koji želite, bojama Vaših zidova i izaberite svoj parket iz asortimana Grakom SN.